Veelgestelde vragen

OneDryWash is een heel bijzonder produkt: je caravan, camper of auto wassen zonder water nodig te hebben. Daarom is het logisch dat we geregeld een aantal vragen krijgen, bijvoorbeeld over hoe het beste dit produkt te gebruiken. Hoe bereik ik het beste resultaat met OneDryWash? We sommen hieronder een aantal veel gestelde vragen voor je op!

Weet je zeker dat na gebruik mijn auto, caravan of motor er geen krassen van krijgt?
OneDryWash kan niet krassen. Wanneer het produkt opgespoten wordt, tilt het de vuildeeltjes op en lost het zoveel mogelijk op waardoor het nog kleiner wordt van grootte. Elk deeltje wordt omhult door OneDryWash.

Bij voldoende droogtijd kan OneDryWash uitgeveegd worden. Door gebruik van de bijgeleverde microvezel doekjes, gaan de vuildeeltjes zich hechten aan het doekje en verdwijnen ze van het oppervlak. Door de veegbeweging wordt tegelijkertijd het oppervlak gepoetst waardoor het gaat glimmen en een waterafstotend laagje achterblijft.

Emmer, tuinslang, doeken en water zijn de traditionele schoonmaakmiddelen waar iedereen in eerste instantie aan denkt. Wat men vergeet of misschien niet weet is dat de autolakken van tegenwoordig vooral op waterbasis worden gemaakt en dat de carrosserie vervaardigd wordt van een dun metaal. Juist daarvoor moet men oppassen bij het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen en bepaalde borstels: u wilt immers geen krassen!

Kan OneDryWash gebruikt worden op legeringen?
Ja. OneDryWash is niet zuurhoudend. Zelfs als je een klein stukje oppervlak mist bij het opvegen van het produkt, zal het de legering niet aantasten.
Kan OneDryWash veilig gebruikt worden op de acryl/perspex ruiten van mijn caravan?
Ja, OneDryWash kan zonder problemen gebruikt worden op acryl/perspex ramen.
Wat zijn de effecten op mijn windscreen na gebruik van OneDryWash?
Insecten, vliegen verdwijnen na gebruik van OneDryWash, maximaal na 2 wasbeurten. Een aparte vliegen verwijderaar is niet nodig. OneDryWash laat een beschermende laag achter, waardoor de volgende keer insecten of vliegen zich minder makkelijk hechten aan het oppervlak en het dus nog makkelijker zal zijn om ze te verwijderen.
Hoe werkt het?
Dit is moeilijk om in het kort uit te leggen. Bij Werkwijze kan je lezen hoe het werkt!
Hoe vaak kan ik mijn auto met 1 flacon OneDryWash wassen?
Per flesje OneDryWash zou u de auto ongeveer 5 tot 6 keer moeten kunnen wassen (afhankelijk van de grote). De eerste keer dat u het gebruikt, hebt u meestal iets meer nodig dan de andere keren. Omdat u na de eerste keer het resultaat van OneDryWash hebt gezien, weet u dat u de volgende keer niet zoveel hoeft te gebruiken. Ook laat OneDryWash na gebruik een beschermende laag achter, ook een reden waardoor u volgende keren niet zoveel meer hoeft te gebruiken dan de eerste keer.
Brengt OneDryWash schade aan de laklaag?
OneDryWash wast en poetst elke keer dat u het gebruikt. Wees eens eerlijk, slechts enkele onder ons poetsen de auto na elke wasbeurt. Met OneDryWash poetst u de auto elke keer dat u het gebruikt. De traditionele wasbeurt met emmer en spons of waterslang, laat zoutresten achter (van het wasmiddel dat je hebt gebruikt en mineralen die in het water zitten). OneDryWash laat een beschermlaagje achter dat de laklaag juist beschermt!
Mijn auto heeft al een waslaag. Wat gebeurt er met dergelijke reeds aanwezige waxlagen?
Dit is geen probleem. OneDryWash is absoluut geen agressief reinigingsmiddel. Het verwijdert dus bijgevolg geen lak- of vernislagen. OneDryWash legt een nieuwe beschermende waxlaag en beschermt zo uw huidige lak.
Werkt een extra waxlaag, bovenop de beschermende laag van OneDryWash?
Ja, maar het is niet nodig. OneDryWash poetst het oppervlak en laat een beschermende laag achter. Test het zelf maar. Als u klaar bent met de wasbeurt met OneDryWash, gooit u wat water op uw motorkap: de druppels liggen er los bovenop en glijden er zo af.
Welk effect heeft OneDryWash op het milieu in vergelijking met het gebruik van de traditionele emmer en spons?
In deze vergelijking kunt u stellen dat OneDryWash het in zijn eentje kan, zonder water en schoonmaakmiddel. Er is simpelweg geen waterverspilling. Er wordt geen water door de afvoer weggewassen.
Kan ik de bijgeleverde microvezel doekjes wassen en opnieuw gebruiken?
Ja. Was de doekjes gewoon op 40 graden in de wasmachine zonder wasverzachter toe te voegen. De doekjes zijn hierna weer als nieuw.
Hoe kom ik in elk hoekje en gaatje met OneDryWash?
Onze suggestie: spray wat OneDryWash op de bijgeleverde doekjes, vouw dit dubbel zodat het wat platter wordt en wrijf ermee op het plekje dat u met OneDryWash wilt behandelen.
Kan OneDryWash toegepast worden op glasfiber oppervlakken?
Ja, het kan ook gebruikt worden op geverfde oppervlakken van glasfiber.
Is OneDryWash ook geschikt voor mijn oldtimer?
Oldtimers dragen een stukje geschiedenis van de ontwikkeling van de auto met zich mee. Het begon allemaal met paard en wagen, tot de bijna computergestuurde auto van nu. Volgens de experts is het met de hand wassen van uw auto het veiligste en het beste voor uw auto, maar de traditionele schoonmaakmiddelen maken uw auto niet zo schoon als u zou willen. Sommige schoonmaakmiddelen zijn zelfs schadelijk, vooral voor oldtimers. Lees op deze site verder om u te informeren over waarom OneDryWash niet krast en niet schadelijk is voor de lak van uw oldtimer.

Heb je nog andere vragen?

Staat uw vraag hier niet boven in het rijtje? Hebt u nog andere vragen?
Stel hem via ons contactformulier

Top